Szécsénykovácsiban emlékeztünk Krúdyra

Szécsénykovácsi Emlékezés Krúdyra...
Közreműködő Krúdy Gyula Irodalmi Kör
2016. október 16-án, vasárnap
A Krúdy-emlékezés, mint a korábbi években is, Szécsénykovácsiban, Krúdy őseinek falvában folytatódott október 16-án egész napos rendezvénysorozattal. Óbudáról, a Krúdy Gyula Irodalmi Körből jelen voltak Kanizsa József író, költő, immár 30 éve a Kör titkára, Király Lajos író, költő, műfordító, aki 25 éve a Kör elnöke, Szénási Sándor István író, költő, meseíró, aki szintén már 25 éve a Krúdy Kör prózaszakosztály vezetője és Lengyel Géza költő, aki a Csepeli Tamási Lajos Irodalmi Klub vezetője, a Kör Krúdy-érmes tagja, Filip József a Krúdy Kör tiszteletbeli tagja, Krúdy-érmes, Szécsénykovácsi polgármestere,  és Kiss Adrian alpolgármester közösen koszorúzták meg a temetőben Krúdy őseinek a síremlékét, és gyújtották meg az emlékezés gyertyáját. 
Szentmisén vettek részt, ahol Zolcer György plébános úr az elhunyt Krúdy családtagokért mondott szentmisét. A Krúdy-emléktáblánál a falu nevében Filip József és  Kiss Adrian alpolgármester helyezte el, majd a Krúdy Kör részéről Kanizsa József, Király Lajos, Szénási Sándor István és Lengyel Géza helyezték el az emlékezés koszorúit. Emlékbeszédet Filip József polgármester mondott és Szénási Sándor István író, költő, a Krúdyhoz írt versét mondta el. A Művelődési Házban az ünnepi ebéd a falu nyugdíjas lakosaival és a meghívott vendégekkel, beszélgetéssel, színvonalas emlékezéssel, műsorral folytatódott. 
Mindnyájunk örömére a mindig szép, s üde Szeredy Krisztina színművész a maga bájosságával, csodálatos hangjával, közvetlenségével hódította meg újra a közönséget, mint minden évben. 
A Krúdy Gyula Irodalmi Kör tagjai Kanizsa József Krúdyra való ideillő emlékbeszédével és Király Lajos, Lengyel Géza, Szénási Sándor István az őszi témájú, valamint hazafias verseikkel bilincselték le a szépszámú közönséget. (Filip József polgármester is elmondta a saját versét.) Befejezésül Szeredy Krisztina és a partnere, Ocskó Aladár magánénekes egyéni és közös énekléssel hódították meg a közönséget, akik vastapssal jutalmazták meg a duó fantasztikus előadását.
 Az ünnepi ebéd és színvonalas zenei, ének, irodalmi műsor után a helybéli nyugdíjasok az őszi „Idősek Napja” alkalmából Filip József polgármestertől vették át az ajándékot.

Lejegyezte: Kanizsa József tudósító
Fotó: Filip Róbert és Kanizsa József ......................................................................................................... Vissza a fő oldalra